Maig 2020
Publicitat
CUIDA'T: ET DESCOBRIM COM REDUIR LA RETENCIÓ DE LÍQUIDS A L'ESTIU

CUIDA'T: ET DESCOBRIM COM REDUIR LA RETENCIÓ DE LÍQUIDS A L'ESTIU

Per B. A. / AMIC/ E. H. i A/T
Quan alterem les nostres rutines diàries és molt possible que el nostre cos reaccioni de forma diferent... Això succeeix, normalment, durant les vacances... Un dels problemes habituals durant l'estiu és la retenció de líquids. T'ajudem a reduir-la amb uns senzills consells...

Consells per a evitar la retenció de líquids

Aliments frescos


La primera de les regles a seguir és optar per aliments frescos i evitar els preelaborats, que generalment aporten un extra de sodi (sal), responsable en part de la retenció de líquids.

Fruites i verdures

Aprofita que a l'estiu hi ha moltes i delicioses fruites i verdures. A més, augmenten la nostra ingesta hídrica diària, tan important en els mesos de més calor, la ingesta de fibra i d'actius antioxidants que actuen contra les toxines generades pel nostre propi metabolisme, la radiació ultraviolada, etc.

Algunes fruites i verdures resulten especialment útils en l'estímul de la diüresi: l'api, els espàrrecs, el cogombre, la síndria, el carabassó, la pinya.

Aposta per l'aigua

L'aigua és el teu millor aliat per a depurar l'organisme. Per això, beu almenys entre 1,5 i 2 litres d'aigua cada dia. La manera que no se t'oblidi beure és tenir sempre a mà una ampolla d'aigua i beure amb freqüència, abans de tenir la sensació de set.

També contribueixen a l'aportació hídrica diària begudes i plats amb alt contingut en aigua com per exemple les infusions fredes, gaspatxo, o cremes fredes de verdures, que ens ajudaran també a estar hidratats per a les altes temperatures de l'època estival.

Menys sal i més potassi

Sovint, la major ingesta de sal procedeix no només de la sal de taula que usem diàriament en la nostra cuina per a amanir els plats, sinó d'aquella ja incorporada en certs aliments i plats preparats. Les claus per a aconseguir reduir la sal són:

 • Augmentar el consum d'aliments frescos, que són naturalment rics en potassi, i reduir els aliments precuinats.
  - Reduir l'ús de la sal en la cuina, i usar en contrapartida varietat d'espècies per a fer els nostres plats més saborosos i originals.
  - Limitar el consum d'aliments curats, fumats o en salaó.

  Sopar lleuger

  Pots basar aquesta ingesta en una crema freda de carabassó i poma àcida, sopa freda de pastanaga amb coco i gingebre, amanida de cogombre i formatge fresc, o en una macedònia de fruites casolana, en la qual el kiwi i la pruna poden ser grans aliats per l'efecte saciant i estimulador del trànsit que exerceixen.

  30 minuts d'exercici

  Completa la teva rutina alimentària amb, almenys, mitja hora d'esport diària, per exemple caminant, nedant, corrent o muntant amb bicicleta.

  Complements alimentaris

  Recorre a l'ajuda d'un complement alimentari natural a base de cua de cavall, olivera, estigmes de blat de moro i carxofa, per a reequilibrar els líquids corporals i eliminar toxines de forma més eficient. Si notes que en fer exercici se t'inflen les mans, pots optar per portar alguna cosa en elles per a evitar la inflamació i suplementar la teva alimentació amb drenants que tinguin acció venotònic, amb actius naturals com el galzeran o el castanyer d'índies.

cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/