Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
CUIDAT: CONSELLS PER AL MAL D'ESQUENA I L'ATENCIÓ ALS PEUS

CUIDAT: CONSELLS PER AL MAL D'ESQUENA I L'ATENCIÓ ALS PEUS

Per E.H/A.T./AMIC

Algunes persones acostumen a patir MAL D'ESQUENA, problemes cervicals que afecten l’esquena i que els impedeixen fer una vida normal. Ara bé, existeixen alguns consells que poden ajudar a patir menys dolors.

• Realitzeu exercicis d’estiraments de l’esquena. Encara que podeu dir que us farà més mal, en realitat això succeirà els primers dies però, al cap d’un temps, el dolor remet i us dóna major flexibilitat en l’esquena.

• Apliqueu calor a l’esquena, tant si teniu dolor com si no. Si teniu dolor us alleugerirà i si no en teniu, us anirà bé.

• Procureu no agafar fred a l’esquena perquè no us faci massa mal.

• Feu que la vostra parella us faci un massatge o acudiu a un fisioterapeuta per rebre massatges de tant en tant evitant que es creïn tensions a l’esquena.

• No agafeu pes i, si no teniu més remei, repartiu el pes entre les dues mans. Per ajupir-vos, procureu fer-ho flexionant els genolls, no doblegant només l’esquena.

• Les bosses de mà no és bo que les porteu a l’espatlla perquè tendiu a inclinar-vos i a la llarga us pot fer més mal l’esquena.

• Procureu seure rectes i mantenir una bona postura asseguts i dempeus per evitar que patiu estrebades a l’esquena.


Respecte A COM CUIDAR ELS PEUS, a continuació us oferim algunes observacions i consells.


A vegades s’utilitzen talons massa alts, formes molt estretes o puntes excessivament afilades, tot això us pot portar a patir lesions irreparables. 

També cal ressaltar que és molt possible que tinguem un peu lleugerament més gran que l’altre, per la qual cosa a l’hora de comprar un calçat hem de provar-nos ambdós peus, ja que és possible que en un peu us calci bé però en l’altre us quedi massa ajustat.

Un altre punt és que no tothom té el mateix tipus de peu.

• Peu grec: aquest és un tipus de peu que té el segon dit més llarg després del dit polze, per la seva banda el tercer dit mesura aproximadament el mateix, mentre que el quart i el cinquè són més petits.

• Peu polinesi o quadrat: en aquest peu pràcticament tots els dits són iguals i es troben a la mateixa alçada.

• Peu egipci: en aquest peu el dit polze és el més llarg i els altres li segueixen per mida en ordre descendent, aquest tipus de peu és el més delicat per la qual cosa requereix majors cures.

Per cuidar els nostres peus és recomanable caminar descalços en llocs segurs per activar la circulació i ajudar a que puguin transpirar lliurement. Així com també submergir-los en aigua tèbia durant uns minuts.cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/