Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
CURIOSITATS SOBRE LA VITAMINA C I ALGUNES PROPOSTES QUE T'ENCANTARAN

CURIOSITATS SOBRE LA VITAMINA C I ALGUNES PROPOSTES QUE T'ENCANTARAN

Per B.A / AMIC. Equip H i A/T

Com bé saps, la vitamina C té un munt de beneficis per al nostre cos, tant a nivell intern com extern. Avui et donarem noves dades perquè la coneguis i l'estimis encara més (si és que això és possible!).

1. L'única vitamina sense risc de sobredosi

Com explica la Dra. Paula Rosso, del Centro Médico Estético Lajo Plaza, la vitamina C és l'única amb la qual no es corre risc de sobredosi. "L'excés de vitamina A augmenta el risc de fractures en el maluc. L'excés de vitamina D pot ser causa de vòmits i restrenyiment, ja que pot provocar que s'acumuli massa calci en la sang. En contrapartida, molts estudis avalen que prendre certes vitamines en altes dosis reforça els seus beneficis. És el cas de la vitamina C".

2. Més que un antioxidant

Sens dubte, la vitamina C és un dels antioxidants més potents que existeixen. Però és que a més, i tal com afirma Paola Gugliotta, màster en dermocosmètica i fundadora de Sepai i APoEM, "aporta lluminositat, unifica el to, augmenta la síntesi de col·lagen potenciant la fermesa dels teixits i calma la pell".

3. La concentració mínima recomanada és 8%

"A l'hora de lluitar contra l'envelliment, la vitamina C és molt més eficaç per via tòpica que per via oral. No obstant això, per a poder apreciar resultats, són necessàries concentracions per sobre del 8%", ho diu el Dr. José Vicente Lajo Plaza, del Centro Médico Estético Lajo Plaza.

4. Aquestes fruites tenen encara més vitamina C

No tot són taronges i kiwis en el regne de la vitamina C. Com explica Laura Parada, nutricionista de Slow Life House"la fruita amb major quantitat de vitamina C és el kakadu. D'origen australià, conté 5g per cada 100g (100 vegades més que una taronja). La segueixen el camu camu, amb 3g, i l'acerola, que té 1 g per cada 100 g de fruit".

5. No és sensibilitzant

Paola Gugliotta desmenteix el mite que la vitamina C és sensibilitzant. "Tot el contrari, té una acció molt calmant i és apta per a les pells més sensibles".

6. També té beneficis nocturns

Segons apunta Patricia Cuenca, directora tècnica d'Oxigen, si la vitamina C s'aplica de nit, "millora les característiques de la pell, afavorint una pigmentació ordenada en inhibir la tirosinasa i en reduir la inflamació cel·lular. Per això és excel·lent per a combatre el melasma. Es tracta d'un poderós actiu antiedat que millora l'elasticitat cutània, augmenta la densitat de la dermis i millora la microcirculació dèrmica i la resistència dels vasos capil·lars".

7. Vitamina C + fotoprotector

Es tracta de la parella perfecta segons Pedro Maggi, fundador de Skeen+. Tal com apunta, afegir vitamina C "és la manera de convertir qualsevol producte solar en un fotoprotector biològic que repari el mal molecular provocat pel sol. Un SPF50 només bloqueja el % dels radicals lliures. Però si s'afegeix prèviament un cosmètic amb vitamina C, la xifra arriba al 90%".

Una anotació: molt es parla que la vitamina C i el sol són incompatibles. El que succeeix en realitat és que la vitamina C és un ingredient poc estable, per la qual cosa algunes cremes inclouen un pH àcid per a estabilitzar-la. És aquesta acidesa la que té un lleuger efecte exfoliant en la pell, que fa que sigui poc recomanable exposar-se al sol. Informa't bé abans d'aplicar-te la teva crema!

8. La vida útil de l'àcid ascòrbic és de 5 minuts

"Cert que és la versió més potent de vitamina C, però també la més inestable i només es manté pur i eficaç 5 minuts una vegada es formula", explica Paola Gugliotta. "No convé usar-ho en formulacions preparades. Per a això és millor recórrer a altres tipus de vitamina C més estabilitzades, com el magnesium ascorbyl phosphate o el 3 O ethil ascorbic acid".

9. Altres alternatives naturals

Com apunta Pedro Catalá, cosmetòleg, doctor en farmàcia i fundador de Twelve Beauty, hi ha alternatives vàlides i amb els mateixos efectes que la vitamina C: "L'extracte d'Artemísia, l'oli de bròcoli i el baobab".
cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/