Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
EL TEU ROSTRE TAMBÉ EN FORMA, GRÀCIES AL IOGA FACIAL

EL TEU ROSTRE TAMBÉ EN FORMA, GRÀCIES AL IOGA FACIAL

Per Belleza Activa / AMIC. Equip H i A/T
Podem passar-nos hores al gimnàs o practicant algun esport perquè el nostre cos estigui sa i en forma, però segur que a la majoria se'ns oblida exercitar la nostra cara. La cara?? Sí, sí, la cara. La nostra cara està formada per més de 46 músculs i, excepte per la grandària, no són diferents als de la resta del cos.

Un múscul sense activitat incrementa la proporció de greix i perd tonificació. A la cara, això es manifesta, per exemple, amb despenjaments i perdudes de to. A més, la cara és la nostra principal carta de presentació i el lloc on primer es reflecteixen els símptomes de l'estrès i el cansament, pel que requereix d'unes cures especials per conservar-la jove i plena d'energia.

Així que ja saps: és hora d'incloure-la en la teva rutina d'exercicis a través del ioga facial!

Però, en què consisteix exactament? El ioga facial és una barreja de postures i moviments simples que ajuden a tonificar els músculs de la cara. Com explica Diana Bordó, creadora del mètode Facial Ioga Pla, només es necessiten 15 minuts al dia i els exercicis es poden practicar davant del mirall, al cotxe, veient la tele, etc. Després de les primeres sessions ja començaràs a veure els efectes positius d'aquesta pràctica, però serà després de quatre setmanes quan apareixeran els resultats.

El ioga facial té un munt de beneficis: manté la pell elàstica i prevé la flacciditat, elimina les arrugues o retarda la seva aparició, relaxa i allibera estrès, millora la circulació de la sang i l'oxigen que circula pel nostre rostre.

Diana ens recorda que els exercicis sempre s'han de realitzar amb la pell ben hidratada i assenyala la importància de prestar atenció a la respiració, per relaxar el cos i la ment.

A la pàgina web de Facial Ioga Pla trobaràs més informació, a més de vídeos tutorials com els que et proposem a continuació:Una altra figura de referència en la tècnica del ioga facial al nostre país és Mª Isabel López (gimnasiatonificacionfacial.blogspot.com), que ens recorda que es tracta d'una pràctica molt útil també per als homes ja que els ajuda a prevenir o eliminar signes de envelliment com ara els solcs al front, bosses, ulleres o la papada, que els fa perdre atractiu. A més, gràcies a la seva capacitat per relaxar tensions, millorar el descans i la concentració, qualsevol edat és bona per iniciar-se al ioga facial.

Mª Isabel imparteix cursos de ioga facial en els que s'adapta a les necessitats de cada alumne: "Si els exercicis no es realitzen correctament i no es veuen els resultats, acabem abandonant pensant que no funcionen. Cada persona té diferents necessitats i en els cursos puc atendre personalment a cada assistent".

Per acabar, et deixem dos exercicis més que ens proposa Mª Isabel i que hauràs de repetir 8 vegades:
  • Per a les arruguetes dels llavis: Dóna suport a la punta dels dits sobre del llavi superior i mantingues els llavis com si pronunciaràs una O, aixecant lleugerament el cap. Mantingues 8 segons, relaxa i repeteix.
  • Per tonificar el coll i la papada: Col·loca les dues mans a la base del coll i aixeca el cap mirant al sostre. Mantingues 8 segons i repeteix.
cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/