Octubre 2022

68 pàgines de sexe universitari

Un llibre de literatura eròtica il·lustrat per estudiants de la Universitat.

Per Pep Malanga i Atòmic Girls
 A L’Hiperbòlic de paper, ja des d’un primer moment, aparegueren a les seves pàgines uns articles dedicats a parlar obertament, o més ben dit escriure, d’un tema considerat en moltes de les seves variants tabú: el sexe. Ja sigui pel seu contingut eròtic, per la seva frescor o senzillament per parlar en molts de casos del que no es parla en públic (i del que ens agradaria parlar), els articles varen tenir des dels seus inicis un èxit desmesurat entre la població universitària. Per aquesta raó, la revista L’Hiperbòlic va tenir la divertida idea de fer un aplec dels millors articles de sexe publicats a les seves pàgines, i així va néixer el llibre 68 pàgines de sexe universitari.

Sempre dins una línia jove, liberal, artística, literària i un tant transgressora, aquests articles, escrits per les Atòmic Girls, Monjos en acció, Pep Malanga, entre d’altres, es van convertir en una de les lectures habituals de molts de joves universitaris, que anaven directament a la Pàgina Sexze, un joc de paraules entre la ubicació i la temàtica del sexe, per tal de gaudir d’una bona estona.

Es tracta d’una visió desenfadada i desinhibida del sexe en totes les seves variants. En la seva gran majoria les narracions estan escrites amb una òptica espontània i divertida per gent jove i dirigida a un públic eminentment universitari. Enormement relacionada amb aquest, l’estructura del llibre és tan original com el seu contingut. D’aquesta manera trobam un llibre estructurat en capítols vinculats a diverses titulacions universitàries com antropologia, historia, turisme, música... a més a més, cap al final, podem gaudir de diversos postgraus i d’un apèndix. 

A la història intel·lectual de les Illes la literatura eròtica és pràcticament inexistent, no abunda, doncs, un tipus de literatura que tracti obertament el tema del sexe en tots els seus àmbits sense cap tipus de mires. D'aquesta manera, ens trobem amb el llibre 68 pàgines de sexe universitari davant una aportació que potser algun dia es podrà valorar en la seva justa mesura.

Per a qui els cerqui es poden trobar influencies d’autors com Apollinaire, Baudelaire, Rimbaud, Sade, Artaud, Nabokov, l’Autreamont, Henry Miller i altres eminències de la literatura salvatge universal.

Com a contrapunt, per a qui no vulgui donar poder a la imaginació i vulgui recrear-se la vista, els articles es complementen amb les imatges de cinc estudiants de la Universitat de les Illes Balears, un noi i quatre noies que, entre examen i examen, s’han posat davant l’objectiu de la fotògrafa Raquel Sánchez, demostrant que
  • tot i no ser perfectes- no tenen cap por ni tabú a l’hora de compartir amb tots nosaltres la seva sexualitat. 

    Així se segueix un dels puntals de la publicació hiperbòlica, ja que sempre ha viscut de les imatges. Som deutors dels grans fotògrafs de tot el món des de Man Ray fins a Roy Stuart o Jan Saudek; a  les seves pàgines s’han publicat fotogrames de la pel·lícula Blue Velvet de David Lynch (amb Isabela Rosellini i Denis Hooper), del director Cronenberg, de Pier Paolo Passolini, de Kubrick, de Quentin Tarantino, de Bertolucci i una infinitat més de cineastes. D’artistes locals i universals com Miquel Barceló o Pere Bennàssar, de Miró, de Picasso, de Hajime Sorayama (un mestre del disseny eroticocibernètic) i, com no, d’Andy Warhol, Botticelli i un llarg etcètera.

    68 pàgines de sexe universitari és el primer exemplar d’una nova col·lecció anomenada Lolitapop, el nom de la qual està inspirat en la primera portada de L’Hiperbòlic (1999). L’editorial d’aquell número 1 es referia al poeta Miquel Bauçà (al cel sia) i a Nietzsche, aquest darrer per explicar la inspiració d’uns raonaments seus per posar nom a L’Hiperbòlic. D’això, la relació Nietzsche-Lolitapop, res o poca cosa.
Publicitat