Octubre 2022

8 OMBRES PER A UNA ANTROPOLOGIA DEL SEXE

A partir de la pròxima setmana publicarem una sèrie d'articles referits a parts tèrboles del sexe (vampirisme, fetitxisme, sadisme, masoquisme, esclavisme, transvestisme..., etcètera). Avui feim una petita introducció a la PART OBSCURA...

Per Pep Malanga

LA PART OBSCURA

 El misteri es manifesta d'una forma quasi terrorífica. La representació o la imaginació de la part tèrbola de la naturalesa -de totes les naturaleses
  • ens posen la pell de gallina. El fet que és insondable, enigmàtic, numinós..., se'ns presenta com un abisme arcà, sinistre, terrible, monstruós.

Som conscients que molt a prop de la seguretat del món ordenat, plàcid, i de la feliç acceptació del predomini del bé, existeix un altre món alternatiu, fronterer, un univers caòtic, temible i tenebrós? No, no es tracta sols d'ocultisme, d'efectes sobrenaturals o de poders amagats.

Són els dimonis socials, les místiques erràtiques, la sordidesa, la visceralitat, el glamur tumefacte, les passions sense límits, el "Walk on the Wild Side" que alguns autors literaris, filòsofs, sociòlegs, cantants, cineastes... ens han posat sobre la taula com a dinamita per a les emocions.

Ens oprimeix el misteri, però també ens fascina.
Publicitat
../ad-20/