Abril 2021
Publicitat
../ad-71/

SEXUALITAT: LA PRIMERA VEGADA

Per CUIDA'T (H/A.T i Sex Consulta)

LA  P R I M E R A  V E G A D A 


Amb amor o sense, pot arribar el dia d'iniciar-se i de tenir el primer contacte sexual. Es creen moltes expectatives respecte a aquesta primera vegada, poden aparèixer temors fruit de la desinformació, on la situació de la relació sexual sembla gairebé un examen. Sorgeixen dubtes de si és el moment adequat, la persona, la situació, si hom estarà a l'altura de les circumstàncies...; de vegades intimida saber que l'altre membre ja ha mantingut relacions sexuals. Per a qui decideixi posar-ho en marxa cal, en primer lloc, que sigui una DECISIÓ PERSONAL i VOLUNTÀRIA, és a dir, que no ens deixem endur per pressions d'altres ("ja és hora", "ets l'únic/a que encara no ho ha fet"), de la mateixa parella ("en tinc moltes ganes", "em fa molta il·lusió"), xantatges emocionals ("si no ho fem, et deixaré"), inseguretat personal ("si no ho faig, em deixarà"). TU ETS L'ÚNIC/A QUE POTS I HAS DE DECIDIR! No cal fer penetració, sinó que hi ha moltes variants per fer sexe; es tracta que la persona se senti relaxada i segura; són molt importants els jocs, les carícies, les besades.

 DUBTES QUE PODEN APARÈIXER ENVERS LA PRIMERA VEGADA: 

• FARÀ MAL? Si elegeixes el moment i la persona, o el que és el mateix, si és una opció lliure i desitjada on et pots sentir respectat per l'altra persona, no té per què ser una experiència dolorosa. Ha estat traumàtic si s'ha forçat la situació per pressions, si l'altre membre no ha participat amb delicadesa, etc. De vegades la mateixa situació crea un grau d'ansietat important, a la qual en comptes de deixar-se endur pel que sents estàs més pendent de la teva resposta, que pot produir una rigidesa i una contracció de l'obertura dels genitals, que evidentment pot ser molesta. Estam molt lligats al que ens venen els mitjans de comunicació que de seguida s'arriba a l'orgasme, i és una situació fantàstica. Pot ser que la teva realitat sigui diferent. Per aconseguir més satisfacció és important intentar sincronitzar el teu rellotge sexual amb el de la parella. Hi ha moltes persones que, tot i haver mantingut moltes relacions sexuals al llarg de la seva vida, la seva primera vegada pot haver estat molt temps després.

ET RECOMANAM QUE, SI MANTENS RELACIONS SEXUALS, FACIS SEXE SEGUR PER TAL D'EVITAR MALALTIES DE TRANSMISSIÓ SEXUAL I/O EMBARASSOS NO DESITJATS.

 • SAGNARÉ? L'himen és una membrana elàstica i prima, que es troba a pocs mil·límetres de l'entrada de la vagina. Hi ha dones que no tenen himen per naturalesa pròpia; n'hi ha que el tenen amb tanta elasticitat que no es romp i està intacte fins i tot després de mantenir relacions sexuals; n'hi ha que són fràgils i que es rompen anat en bicicleta, ballant, emprant tampons. L'himen pot sagnar quan s'esquinça, però no té per què ser així; hi ha dones a les quals sí, i n'hi ha que no han sagnat. De totes maneres, el fet de sagnar no significa que hagi de ser una experiència dolorosa ni traumàtica, sinó que és natural de la nostra mateixa constitució. En el cas de sexe anal es recomana emprar lubricant per facilitar la penetració.

• ES CONEIXERÀ? Existeix la creença que mitjançant la imatge o el comportament es pot identificar la nostra orientació sexual, si patim alguna malaltia i també si hem perdut o no la virginitat. Aquestes creences no tenen un fonament real i podem afirmar que per aquestes evidències tan artificials com la conducta o la vestimenta no s'han d'extreure aquestes conclusions.
Publicitat
../ad-20/