Agost 2020
Publicitat
../ad-63/
Aprendre a ser feliços

Aprendre a ser feliços

Parlar de felicitat en els temps que vivim sembla difícil. Amb les notícies diàries, amb les tragèdies diàries, amb els maldecaps de la gran majoria dia a dia. Però en aquesta publicació, com ja hem dit altres vegades, ens rebel·lam contra aquesta corrent pessimista i voldríem transmetre un alè optimista a tanta gent que ho ha de menester, ja ho sabeu: “no hi ha mal que cent anys duri…” (ni cosset que l’aguanti, que afegia la padrina).

Així doncs, potser tractem diverses vegades, com poder ser feliços “con la que está cayendo”, tal i com deia Albert Figueras, un metge, investigador i escriptor quan va presentar el llibre “Pura felicidad”, un llibre en el que es tracta la felicitat no com una fórmula sinó com allò que ha d’aprendre cada persona.

“Pura felicidad” parla de la fal·làcia de la felicitat artificial, de com podem mesurar la felicitat, del que ens succeïx quan ens sentim bé, o del paper fonamental que juguen les relacions socials per ser feliç. També, entre altres temes i des d’una perspectiva multidisciplinar, explica com la felicitat influeix directament en la salut i explica com cada vegada hi ha més estudis científics que mostren l’impacte positiu que té la felicitat sobre la salut, que fa viure més anys i amb menys malalties.

La felicitat i l’optimisme, malgrat hi hagi gent que ho vegin com a coses aparentment insignificants, resulten essencials –segons en Figueras

  • per tenir una vida saludable  i ambdós se contagien “fem-nos més atractius per les altres persones”. D’aquesta manera, assenyala, els bons hàbits per ser més feliços es poden enfortir tant en una dimensió individual com en les relacions socials o laborals. En resum, una lectura recomanable pels dies que venen.

    I sinó podeu arribar a cobrir tota la amplitud d’aquesta paraula màgica -FELICITAT (amb majúscules)-  almanco no desaprofiteu els petits moments feliços que segur segur a un moment o s’altre ens dur la vida…

cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-68/
../ad-20/