Abril 2020
Publicitat
ÉS ACONSELLABLE SEGUIR LA NOVA MODA

ÉS ACONSELLABLE SEGUIR LA NOVA MODA "BRALESS" D'ANAR SENSE SOSTENIDOR?

Per Per Belleza Activa / AMIC
Sostenidor si o sostenidor no: this is the question. Corria el revolucionari 1968 a Estats Units, quan la imatge de dones cremant el sostenidor va donar la volta al món i es va convertir per sempre en símbol indiscutible de l'alliberament femení. L'estampa va arribar després d'una protesta de mig miler de dones concentrades a Nova Yersey contra la celebració de Miss America, al·legant el component sexista dels concursos de bellesa. No obstant això, la invenció dels sostenidors en 1907 pel dissenyador Paul Poiret va suposar un gran alliberament després de segles de dones oprimides a cotilles impossibles. Per tant... símbol d'opressió o d'alliberament femení?

Gairebé cinquanta anys després, la controvèrsia sobre del sostenidor continua. No obstant això, el moviment feminista ha demostrat al llarg d'aquestes cinc dècades que la igualtat entre sexes és molt més que el bra-burning (crema del sostenidor) i els seus protagonistes (bra-burners), i que ser feminista no està renyit amb portar sostenidor. De manera que, avui dia, el braless és més una qüestió de moda que d'ideologia.

Taylor Swift o Rihanna, l'oscaritzada Jennifer Lawrence i les grans it girls del moment Kendall Jenner, Cara Delevingne i Gigi Hadid són algunes de les famoses de l'star system que reivindiquen el braless com la millor manera de lluir escots davanters i del darrere d'infart en dissenys de nit i també en outfits de dia. No obstant això, el sostenidor és alhora un gran aliat de sensualitat femenina, tant si es llueix sota de samarretes o camises transparents com si s'utilitza a manera de crop top amb peces de cintura alta.

Deixant de banda modes i reivindicacions, tornem a la qüestió. Braless si o no? Marta Fernández Cuevas, creadora del sostenidor antiarrugues, Pillow Bra, desaconsella la pràctica: "És un error". Nega que els sostenidors obstaculitzin la circulació, redueixin el to de la mama amb el temps o perjudiquin la lactància. Fernández Cuevas explica que "prescindir d'una peça, que a més hem de portar les 24 hores del dia, pot portar-nos greus problemes de salut, com problemes d'esquena, i d'estètica, com ara la flacciditat i pits caiguts". En aquest sentit, recorda que els pits caiguts a una primerenca edat és una constant indubtable en l'anatomia de les dones de tribus africanes o americanes, que mai han reforçat el seu pit amb cap tipus de sosteniment.

El Dr Sergio Fernández, de les clíniques Dorsia, descarta un altre dels grans mites que ha girat al voltant del sostenidor: la possibilitat de produir càncer, del qual no hi ha evidències científiques, encara que sí alguns estudis. El llibre Dressed to Kill de Ross Singer i Soma Grismaijer explica que la pressió del sostenidor comprimeix el sistema limfàtic i impedeix la correcta detoxificació del teixit mamari i això afavoriria l'acumulació de toxines que podria augmentar el risc de patir càncer. No obstant això, la mateixa Societat Americana del Càncer (American Cancer Society) nega la seva validesa científica i redueix la teoria a un mer rumor.

D'altra banda i més relacionat amb la pèrdua de fermesa del pit, Jean Denis Rouillon, especialista en medicina esportiva, afirma que l'ús del sostenidor pot atrofiar, per la pressió, estructures com els lligaments de Cooper i, per tant afavorir la caiguda del pit. No obstant això, l'article en què sentència que "el sostenidor ajudaria a la degeneració" dels pits no està indexat, de manera que probablement no tingui el rigor científic si reconegut en molts altres articles de Rouillon.

En definitiva, a falta d'investigacions que siguin acceptades per la comunitat mèdica internacional, el marcador queda Sostenidor 1 / Braless 0. Una altra cosa són, com sempre, les tendències. I tu ... què tries?

cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/