Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
Relacions Socials en Xarxa: Amistat, Amor, Sexe…

Relacions Socials en Xarxa: Amistat, Amor, Sexe…

Les xarxes socials són comunitats d’internautes que s’agrupen segons interessos, aficions o inquietuds comunes i, alhora, és també un espai de retrobada entre persones que fa temps que han perdut el contacte o un lloc on es poden conèixer de noves. A hores d’ara, aquestes xarxes  van esclatatant amb força de manera imparable, i si bé es cert que algunes aconsegueixen consolidar-se i reunir milers d’usuaris, d’altres tenen un absat menor i es fonen en el magma informatiu d’internet. Si tens ganes de sabuer-ne una mica més, te’n deixem un recull per a què puguis conèixer quines són les més utilitzades i per a què t’assabentis de les que encara no has visitat.
MySpace, la pionera.
Fins fa poc, era una de les xarxes socials més populars del món. Va ser creada per Tom Anderson i actualment és propietat de Newx Corporation, hi treballen 300 empleats i compta amb 200 milions de membres arreu del món. La relació amb la música ha estat una de les claus de l’èxit de My Space ( i si no que li ho diguin al chiquiliquatre …), que ha estat utilitzat com a espai de promoció tant per a artistes coneguts com per a d’altres que encara no han trobat espai als circuits comercials. Durant el darrrer any, el My Space s’ha vist obligat a augmentar l’atractiu per als usuaris perquè li ha aparegut un ferotge competidor, el facebook! 
Qui no té un perfil al fecebook! Molts que al principi renegaven d’ell han caigut finalment …i és que el facebook t’enganxa!El pare d’aquesta criatura internàutica és Mark Zuckerberg, un estudiant de la Universitat de Harvard que l’any 2004 va tenir la idea de crear una comunitat d’aestudiants a la xarxa amb l’objectiu de poder compartir interessos similars entre els membres inscrits. Actualment, aquest al·lot és un multimilionari de 24 anys i el Facebook, que s’ha obert a qualsevol usuari, una de les xarxes socials més utilitzades: té 110 milions d’usuaris i es pensa que cada dia es deuen afegir fins 200000 més. Els serveis que ofereix són senzills però alhora són atractius: a través del seu cercador d’amics, podem trobar persones amb qui havíem perdut el contacte feia temps, conèixer-ne altres de noves, crear grups amb aficions simpàtiques (“Sóc del qui diuen  5 minuts més als matins!, Amics d’en Musculman, Fans del Son Goku, Fans del Laporta “Al loro!”, o també podem trobar grups insòlits com “Grup de madridistes independentistes dels Països Catalans”). A més cada usuari compta amb un mur personal on els seus contactes poden escriure comentaris o deixar-hi regals, que són petites icones acompanyades d’un missatge breu.
Linkedin, Xing, xarxes per a professionals.
A banda de les xarxes socials encarades al foment de les relacions socials, a Internet també en podem trobar per a professionals de diveros àmbits. Linkedin, amb 30 milions d’usuaris, i Xing, amb 5, en són un parell i permeten crear un perfil  professional, penjar el currículum i relacionar-te amb altres persones que es dediquin al teu mateix àmbit professional o, en cas de multinacionals, que treballin a la mateixa empresa però a altre lloc del món.La finalitat és compartir i intercanviar informació, idees i oportunitats. Aquestes xarxes han facilitat la feina dels caçatalents, que poden espiar els perfils que més s’adeqüin al lloc de treball que cal obrir.
Tuenti, Tu planet, Twitter, etc!
Tuenti podria ser l’equivalent de Facebook en l’àmbit nacional adreçat a persones de parla hispana. En aquest cas, però per ser-ne membre cal que algun contacte que estigui escrit et convidi a entrar-hi . D’altra banda, si ets dels que tens consciència ecològica i et preocupen qüestions com ara el canvi climàtic o el reciclatge, pots mirar-te Tu planet, la primera xarxa social verda que promou petits actes per mantenir una convivència respectuosa amb el planeta.Cada quinze dies, es publica un repte, els darrers han estat tan senzills com tancar l’aixeta quan vas a rentar-te les dents i utilitzar bosses de roba o el cistell a l’hora d’anar a comprar.D’aquesta manera , els usuaris es comprometen a participar activament en la preservació del medi ambient. Per acabar, Twitter és un servei de microblogging que permet als usuaris enviar breus missatges de text (de només 140 caràcters), via SMS, missatgeria instantània o directament des del lloc web. Aquest servei va néixer com a eina de comunicació interna de l’empresa Obvious però el març del 2006 es va obrir a tots els internautes. Els membres de Twitter vant fent el seu perfil amb actualitzacions d’estat que es poden enviar a altres usuaris sempre que ho hagin demanat. És un servei molt simple, però d’una gran eficàcia : el mes de maig del 2008 un usuari xinès va ser el primer d’informar sobre els terratrèmols que van provocar més de 8000 víctimes mortals abans que qualsevol agència de notíciesi, fins i tot, també abans que el servei Geològic dels EUA.

“La síndrome Pokemon”
Sabem que internet es consolida cada dia com una realitat oberta i dinàmica, un espai ple de tendències on es poden relacionar de múltiples maneres amb els nostres contactes. Però també hem de tenir en compte que entre tanta oferta, ens podem trobar desconcertats . És per això que després d’haver-nos fet membres d’un munt de xarxes socials hem d’evitar convertir-nos en caçadors de contactes embogits i patir la síndrome de Pokemos: “els he de tenir tots”…Més val una on estiguin tots els teus amics, i amors…


cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/