Juliol 2020
Publicitat
../ad-63/
WHATSAPP TINDRÀ ANUNCIS

WHATSAPP TINDRÀ ANUNCIS

Si alguna cosa és gratis, vol dir que tu ets el producte

Per tecnonews / AMIC / E.H./A./T.
Com diu la frase que es va fer cèlebre: "Si alguna cosa és gratis, vol dir que tu ets el producte", amb ella un alt directiu alemany de telecomunicacions alertava del perill del nou tipus de relacions comercials sorgides en l'era del capitalisme digital. L'usuari creu estar rebent un servei gratuït, habitualment una aplicació mòbil, quan en realitat s'està venent a si mateix a canvi. L'acte de disposició és una simple descarrega, on el client passa de pantalla en pantalla acceptant que l'empresa en qüestió accedeixi a la seva identitat, ubicació, contactes, etcètera.. Aquesta frase ben coneguda dins del món de les Noves Tecnologies podria aplicar-se a la perfecció als nous canvis que ha explicat el vicepresident de WhatsApp, Chris Daniels, a la revista índia Outlook. La xarxa social de missatgeria instantània podria introduir anuncis dins dels estats com a eina de monetització.

"Serà una manera de monetització per a les empreses", va afirmar Daniels per al mitjà en qüestió. D'aquesta manera les empreses podran posar anuncis dins dels estats durant el temps que aquests –WhatsApp permet 24 hores
  • estiguin actius.

    La mateixa publicació també va assenyalar que l'aplicació empraria un sistema de publicitat natiu de Facebook, mitjançant el qual es personalitzarien els anuncis en funció de les publicacions a Instagram.

    No és la primera vegada que s'escolten rumors sobre la possibilitat d'introduir anuncis dins de WhatsApp. Aquest mateix setembre l'empresa ja va parlar d'això quan Brian Acton, cofundador de l'app, ho va fer per a la revista Forbes.

    Resulta un sistema pervers. Primer l'aplicació va ser gratuïta, i ara quan milions de persones l'usen, Whatsapp ens farà pagar –amb anuncis- per usar-la.

Publicitat