Gener 2022

CONSELLS PER ALS QUI COMENCEN A TELETREBALLAR

Per E.H./A.T.
Des que el Ministeri de Sanitat recomanés el teletreball pel coronavirus, molts han hagut de convertir casa seva en un despatx improvisat, suposant un repte per a qui no està acostumat a treballar a distància i més encara si té fills petits a casa. El teletreball és cada cop més habitual, però acostumar-se pot ser complicat, ja que tot i que sembla similar a fer-ho a l'oficina (amb mòbil i ordinador es pot fer tot), implica un canvi de rutina i entorn. Aquest sistema de treball com tot, té pros i contres. D'una banda ofereix major flexibilitat i autonomia, però d’una altra, exigeix molta disciplina i organització. És aconsellable,doncs, seguir unes pautes:

Marca't un horari per a no córrer el risc d'allargar infinitament la jornada laboral i perdre molt temps. No facis tasques domèstiques i no t'aixequis a la nevera cada 5 minuts.

Separa estàncies i crea un racó destinat a treballar. És complicat si no es té un escriptori per a això, però cal intentar que el treball des del llit o el saló no sigui un habitual. La cadira és important, no aguantaràs molt temps treballant si no és còmoda. I para atenció a la il·luminació; ajudarà a reduir la fatiga.

Fes descansos. Es recomana fer estiraments per a combatre les males postures, aixecar-se de tant en tant a fer esquats per a moure's o fer 5/10 minuts d'exercici cada hora.

Combat la solitud. La música pot ajudar a concentrar-se. Prova amb cançons instrumentals o música clàssica. Et sentiras menys sol.
cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/