Desembre 2022
S'ACOSTA EL DIJOUS BO D'INCA 2017

S'ACOSTA EL DIJOUS BO D'INCA 2017

Per E.H.


La fira més popular de Mallorca, el Dijous Bo, se celebra tradicionalment a la ciutat d'Inca el quart dijous després del diumenge següent a la festa de Sant Lluc. Enguany serà el 16 de novembre, aquest dia representarà la culminació d'una sèrie de 3 fires successives. Començam ara oferint-vos el calendari d'aquestes i seguirem amb atenció la resta d'activitats:


LES FIRES D'INCA 2017

Les Fires d’Inca 2017 han estat pensades i dissenyades per garantir la participació més gran ciutadana possible, tenint en compte com cada any la importància d’innovar i oferir noves activitats que serveixin com a reclam per inquers i visitants. La primera Fira estarà dedicada a la terra, mentre que en la segona l'oci serà el protagonista i l’art i la gastronomia a la tercera Fira.

Primera «Fira» (FIRA DE LA TERRA, 22 d'octubre)
La primera «Fira», dedicada a la terra, se celebrarà el cap de setmana del 21 i 22 d’octubre i s’inaugurarà el dissabte amb el tradicional llançament de coets. Aquesta primera Fira tindrà com a protagonista el medi ambient, el territori i el benestar.

Dins de les seves activitats previstes, se celebraran la “I Fira del Reciclatge i el Medi Ambient”; la segona edició de “Salut i ‘Ecologia”; la desena “Fira de Sostenibilitat”; la segona “Nit del vi”; la setena “Trobada de Cossos d’Emergència”, i la segona “Gastro-jornada Solidària, Cuines de Campanya”.


Segona «Fira» (FIRA DE L'OCI, 29 d'octubre)
La segona Fira té com a protagonista el motor, l’esport, descobriment i l’activitat lliure. Precisament moltes activitats estan pensades per als més petits de la casa però segur que les gaudeixen per igual tots els membres de la família.

Com esdeveniments destacats se celebraran la primera “Fira del Pa Tradicional i el Producte Local”; la “Fira de l’Esport, el Motor i als Infants”; la segona “Fira de les Ciències i la Tecnologia”; la tercera “Leatherfest Rock & amp; Roll Festival”, i la cinquena “Cursa de sa Galeta”. Un important nombre d’esdeveniments que es desenvoluparan en el marc d’aquesta Fira i als carrers, places, centres culturals i altres llocs d’Inca.

 

Tercera «Fira» (FIRA DE L'ART, 5 de novembre)
La tercera «Fira» d’Inca tanca un cicle que dóna pas a la festa de Santa Maria la Major, preludi del Dijous Bo. Aquest any se celebrarà amb la temàtica de l’art i tindrà el seu eix central en els actes del 5 de novembre.

La gastronomia, la cultura, la civilització, les emocions i l’estètica seran els punts centrals de l’última Fira d’enguany. A més, els carrers d’Inca es convertiran en un mostrari del millor art de les illes.

Durant el cap de setmana del 4 i 5 de novembre se celebraran activitats destacades com el Mercat medieval; Cuines del Món, amb actuacions i exhibicions de ball; una edició especial del Rat Market, o la primera “Fira del Disc” entre moltes altres activitats.

Publicitat
../ad-20/