Maig 2021
Publicitat
../ad-71/

LLIURATS ELS PREMIS "1 MINUT DE GLÒRIA", 1r CONCURS DE POESIA VISUAL

S'han presentat 25 propostes de creadors joves. El concurs s'ha desenvolupat en aquesta revista i encara podeu visualitzar a la pàgina principal les obres, la votació popular, etc.

L'obra No Name 01 de Mario Vera i Samanta Galvez ha estat la guanyadora d'aquest primer certamen organitzat per l'associació Acció Turmeda i la revista Hiperbòlic, amb el suport del Departament de Cultura del Consell de Mallorca. El vals, de Pau Ferrer, i Llibertat, d'Estrella Carmona, han rebut unes mencions especials o accèssits d'un concurs que ha comptat amb la participació de 25 propostes de creadors joves en aquesta primera edició. El lliurament s'ha dut a terme el dijous 22 de febrer al Centre Cultural la Misericòrdia, en presència del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, el director insular de Cultura, Rafel M. Creus, Toni González, director de la revista Hiperbòlic, Maurici O'Brien Marí, vicepresident de l'associació Acció Turmeda i el director de cinema Toni Bestard, president del jurat d'aquest 1r Concurs de Poesia Visual.

Amb l'objectiu de fomentar i promocionar la poesia visual jove i els creadors novells, la revista digital Hiperbòlici l'associació Acció Turmeda convocaven a principi de 2017 el 1r Concurs de poesia visual jove amb el nom 1 MINUT DE GLÒRIA: un minut per a gravacions amb contingut poètic expressat ja sigui amb una recitació, lectura, performance visual... realitzades per joves d'entre 12 i 30 anys, que posteriorment serien sotmeses a votació popular (amb el 50% del pes a l'hora d'elegir el poema visual guanyador) i també a la decisió d'un jurat, presidit en aquesta primera edició pel cineasta Toni Bestard, el professor universitari de Disseny, Maurici O'Brien Marí i la coordinadora d'Art Jove del Govern de les Illes Balears, Natàlia Rabassa. La decisió del jurat ha estat premiar, per unanimitat, com a millor treball la proposta No Name 01 de Samanta Galvez i Mario Vera. Un treball que també ha guanyat la votació popular, amb 986 vots. El premi consisteix en un diploma, 300 euros en metàl·lic així com una col·lecció de llibres per al guanyador. El jurat també ha atorgat dos accèssits amb uns diplomes i una selecció de llibres per a les obres Llibertat d'Estrella Carmona (que va obtenir 656 vots populars) i El vals de Pau Ferrer –amb 290 vots populars-. La convocatòria, oberta entre l'1 de gener i el 15 d'agost de 2017, ha aconseguit la participació de 25 creacions de concursants joves, amb un nivell de qualitat destacable. Les puntuacions les podeu consultar en aquesta mateixa web si mireu en la pàgina principal.

Nascut a partir de la col·laboració que des de fa anys mantenen l'associació Acció Turmeda i la revista universitària Hiperbòlic, aquest 1r Concurs de Poesia Visual ha comptat amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca. 

ACCIÓ TURMEDA és una associació que centra els seus esforços en activitats educatives, culturals, científiques, artístiques, de foment del pensament i la creació jove. Es tracta d'un col·lectiu de persones relacionades des de fa molts d'anys amb el món de la joventut i la cultura (l'escriptura, la pintura, el cinema, la música, la fotografia i l'art en general) a les Illes Balears. Així, una part dels seus membres han estat implicats des de fa molt de temps en aquest tipus d'activitats. En concret han generat un bon nombre d'activitats i projectes en els àmbits audiovisual, escènic, poètic, musical, universitari... La major part d'ells destinats als joves (mostres de cinema, actes poètics, actes musicals, tot tipus d'accions universitàries, converses i taules rodones literàries, artístiques, socials, etcètera).

Publicitat