Desembre 2021

CUIDA'T: AQUEST HIVERN SEGUEIX AQUEST DECALEG PER A PROTEGIR EL CABELL DEL FRED

Per B. A. / AMIC/ E. H. i A/.T.

El fred ha aterrat i pensa quedar-se una bona temporada, així que hem de preparar-nos perquè la nostra cabellera no perdi un àpex del seu estat radiant. Les baixes temperatures pròpies de l'hivern provoquen que la fibra capil·lar s'afebleixi i, en conseqüència, el cabell perd la seva lluentor, i adopta un aspecte més fràgil i apagat. Què fem? Res d'acomiadar-se d'un pèl bonic: no podem evitar que faci fred, però sí que podem aconseguir que la nostra cabellera sobrevisqui a això. No et perdis aquest decàleg per a protegir el cabell del fred.

El decàleg per a protegir el cabell del fred

1. Aposta pels capells i barrets. Si a l'estiu et recomanem que empressis gorres i barrets per a protegir el teu cabell del sol, ara et tornem a recordar que els complements són molt útils per a crear un escut entre els agents externs i la teva cabellera. A més, són súper estilosos: converteixen un look normal en un outfit increïble. Aprofita que les marques de moda ofereixen una infinitat de capells de tots colors (alguns molt minimalistes, a poder ser de cotó o llana) i que els barrets d'ala ampla en negre, caramel o blanc estan pertot arreu.

2. Renta la cabellera amb aigua tèbia. Regular la temperatura de l'aigua durant la neteja capil·lar és ideal per a garantir la salut del nostre cabell i no hi ha res millor que el «ni freda ni calenta».

3. Converteix el condicionador en el teu millor company. Aquest cosmètic capil·lar és ideal per a suavitzar la fibra capil·lar i ajuda a desembolicar la cabellera. Emprant-ho després del xampú, el cabell estarà protegit i nodrit enfront de les baixes temperatures.

4. Premia la teva cabellera amb un plus d'hidratació, gràcies a les màscares. Garantir que el cabell estigui nodrit i revitalitzat és la funció de les màscares hidratants, i per això són tan recomanables durant l'hivern. A més, aquest tipus de producte capil·lar conté ingredients com el llard de karité o l'oli d'oliva que anirà molt bé per a fer front a la fragilitat capil·lar que comporta el fred.

5. Seca el cabell amb una tovallola per a combatre el frizz hivernal. Combatre l'encrespament és un dels grans reptes capil·lars de la temporada i no hi ha millor forma de prevenció que eixugar la cabellera amb la tovallola per a alliberar-la de la humitat.

6. Utilitza sempre protectors de calor. Per a no incrementar la fragilitat de la teva fibra, aposta sempre per cosmètics que la protegeixin de l'agressió del fred i de la calor que desprens algunes eines, com a assecadors i planxes.

7. Empra l'assecador amb delicadesa. Cerciora't que seques correctament el cabell amb l'assecador. Fes-ho això sí, amb delicadesa, per a no trencar la fibra capil·lar i utilitza el botó de fred, a estones per a no perjudicar-la en excés.

8. Redueix, al mínim, l'ús de planxes i tenalles. Una cosa és sortir al carrer sense assecar-se el pèl a l'hivern, una cosa no recomanable com t'acabem de comentar, i una altra lesionar la cabellera amb l'ús excessiu d'eines de calor. Sí que les podem utilitzar però a vegades molt especials, per a no danyar la fibra, i sempre aplicant un protector de calor abans.

9. Confia en els olis per a donar-li un plus d'hidratació i lluentor a la cabellera. Entre tots els olis capil·lars, et recomanem l'oli de coco, ideal per a garantir una cabellera revitalitzada.

10. No abusis de la calefacció. Com ocorre amb l'aire condicionat, la calefacció també tendeix a ressecar en extrem el cabell, així que controla la seva intensitat.
 

Publicitat