Desembre 2021

LES MILLORS CANÇONS CREADES AQUESTS DIES PELS ARTISTES DES DE LES SEVES CASES

Per Alba Martos/E.H./A.T.

La situació actual és una bona dosis d’inspiració pels artistes. Els músics han aprofitat el confinament per elaborar creacions artístiques optimistes, romàntiques, i petites joies que valen la pena ser escoltades.

Aquí estan algunes d’elles:

1.    Pablo Alborán: Cuando estés aquí

El millor de tot és el gran curtmetratge de dibuixos animats que UNICEF ha creat per aquesta bonica cançó

2.    Doctor prats: Al final tot anirà bé

El grup del Vallès, des de les seves cases, compon una dolça cançó i incorpora un petit homenatge al confinament natural de tota mena de persones: des dels més petits fins als més grans

3.    Miki Núñez i amics: Escriurem

El cantant d’Eurovisió ha ajuntat a algunes de les veus més boniques de la seva edició (Natalia Lacunza i Alba Reche) amb algunes de les millors formacions de música en català (Els Amics de les Arts, Judith Neddermann, Sey Sisters, Blaumunt o Suu)

4.    Cor Vivace: No surtis més

El Don’t del Cercle de Gràcia ha versionat el Don’t stop me now de Queen per transmetre la idea que ens quedem a casa.

5.    Quédate en tu casa

Amb la finalitat de transmetre el mateix missatge que la cançó anterior (quedar-se a casa), Adrià Sala (La Pegatina) ha reunit una quinzena de cantants cantant Quédate en tu casa de la forma més natural possible.

6.    Vanesa Martin: Un canto a la vida

La poetisa s’ha unit a la Creu Roja per fer aquest himne sobre la solidaritat, l’empatia i l’amor per sobre de tot. Els sanitaris són els protagonistes de la composició, però també els que fan mascaretes a casa o música dels balcons.

7.    Rozalén: Avés enjauladas

L’artista Rozalén ha fet la seva aportació amb una cançó plena de positivisme. Els beneficis aniran a una ONG @entreculturas, que organitza una xarxa de pisos per dones i famílies en risc d’exclusió social

8.    Resistiré

Aquesta cançó s’ha convertit en el lema d’aquesta epidèmia. Per aquest motiu, una trentena d’artistes han fet una adaptació de la versió del Dúo Dinámico, una lletra que va escriure Carlos Toro el fill d'un condemnat a mort per la dictadura franquista que va "resistir" 17 anys a la presó.

9.    Un Sant Jordi diferent

Un munt d’artistes catalans van intentar animar-nos a viure el 23 d’abril amb alegria i amor amb la cançó “Un Sant Jordi diferent”

10.    Per fi sortirem!

La jove companyia SUS 4 crea la divertida versió de I Know today del musical Shrek que narra d’una forma molt divertida l’evolució del confinament


Publicitat