Juny 2021
Publicitat

COM LA COPA MENSTRUAL EM VA CANVIAR LA VIDA I LA MANERA DE VIURE EL MEU CICLE, COMPARTINT EXPERIÈNCIES

Per Sara Torremocha/E.H./A.T.
Les meves amigues m'asseguraven «és el millor que he provat en la meva vida» i pensava que no, que exageraven, que no seria tan fàcil ni pràctic com deien. Però sí, després d'utilitzar-la durant quatre cicles, ha estat una gran idea creure en la copa menstrual. M'ha canviat la vida i la manera de viure el meu cicle. Aquí t'explico la meva experiència personal.

La meva experiència pràctica amb la copa

Fa uns mesos, dies abans que em vingués la regla, em vaig atrevir a comprar una copa menstrual. Ho vaig fer per Internet, aprofitant una oferta en la qual em venien dues copes, així que la meva germana i jo vam començar el repte juntes. Això sí, no em vaig comprar qualsevol. Havia sentit referències d'unes quantes marques i vaig adquirir una d'elles.

El dia abans que em vingués el cicle, em vaig llegir les instruccions i vaig veure vídeos sobre la seva aplicació. Després la vaig esterilitzar, la vaig provar i va ser massa fàcil. És veritat que després, en el moment de treure-me-la no ho va ser tant. Al no tenir sang, la copa no pesava i també vaig sentir nervis que no van ajudar res. Vaig començar a pensar que no me la podria treure, però vaig visualitzar uns quants vídeos per Internet sobre la copa menstrual i em vaig relaxar. El missatge era clar: la copa menstrual sempre surt. Així que quan vaig controlar els meus nervis i vaig tenir clar que sortiria, va sortir.

Aquesta experiència una miqueta estressant no va servir per a dissuadir-me de la meva aposta per utilitzar una copa menstrual. L'he continuat utilitzant, cada vegada m'ha anat millor. He agafat pràctica i ara la col·loco sense por, i amb la mateixa seguretat me la trec. Ara gaudeixo del meu cicle sense por: la copa menstrual no em causa cap incomoditat per a fer qualsevol activitat de la meva rutina, mai l'omplo suficient com perquè hi hagi fuites i puc dormir sense por, sense emprar compreses incòmodes o tovalloles per a no tacar. Així que sí, la copa menstrual m'ha canviat la manera de viure el meu cicle.

Un gran canvi en la meva vida

Si et comento que usar la copa menstrual m'ha canviat la meva vida, podràs pensar que estic exagerant, però és que potser mai he estat tan conscient de la relació que tenia amb el meu cos durant el cicle. I és que des que em va venir la regla amb onze anys, he tingut la sensació d'una certa culpabilitat i vergonya per tenir la menstruació.

El condicionament social i cultural afecta i molt. La regla és un moment lleig, una perfecta justificació social per a dir-te que estàs més irascible i menys maca, perquè han aparegut els grans premenstruals, et sents inflada, pots tacar en qualsevol moment, et sents avergonyida i incòmoda. I es converteix en un tema tabú, que murmurar-li a les amigues, que ocultar-li als homes amb la mateixa força amb la qual agarres el tampó o la compresa amb el puny tancat.

I és una pena que t'hagis de sentir mal amb tu mateixa per un període natural. En el meu cas, emprar tampons i compreses tampoc ha ajudat en aquesta relació amb el meu cicle, perquè he sentit fàstic de la meva pròpia sang. I jo no era tan conscient d'això, fins que no va aterrar en la meva vida la copa menstrual.

Amb aquest producte, descobreixes que la regla és sang, i ja està. Que col·locar la teva copa menstrual és introduir els dits en la teva vagina d'una forma molt més normalitzada del que potser vas pensar, és conèixer el teu cos, sense pors.

Resumint els seus beneficis

Per què et recomano la copa menstrual?

  • Perquè és còmoda. Pots utilitzar-la per a qualsevol activitat, fins i tot per a dormir.- Perquè et sents segura. Prova les primeres vegades quant trigues a omplir la copa, però a mi em dura fins a vuit hores.- Perquè et sents neta. Oblida la sensació d'humitat, de sentir una olor desagradable o de coïssor. L'esterilitzes en el primer ús del cicle i la pots netejar amb aigua fàcilment cada vegada que te la llevis, assecant-la amb paper higiènic.- Perquè et reconcilies amb el teu cicle. Ets més conscient que la menstruació és sang, la teva sang i no passa res.- Perquè és barata. Una copa menstrual et dura fins a 10 anys i té un preu que oscil·la entre els 20-30 euros, així que en tres o quatre cicles ja tens amortitzada la teva compra.- Perquè és ecològica. És de silicona i lliure de tòxics, així que ni perjudica el teu organisme ni la resta del món. Necessitem reduir el consum de plàstic, especialment contaminant per al nostre planeta, quants aplicadors ens estem estalviant?

    Els meus consells per a tu

    En primer lloc, informa't, no únicament amb aquest article que t'exposo com a usuària de la copa, sinó amb professionals que saben molt de la copa menstrual. Jo he visualitzat molts vídeos sobre el tema, abans d'usar-la i durant la meva primera experiència, i encara veig aquests documents tan interessants sobre el seu ús. La informació és poder, desmunta els mites i treu-te les pors.

    En segon lloc, pregunta. La copa menstrual ha arribat a moltes dones així que el més probable és que tinguis alguna usuària en el teu entorn. No tinguis por de realitzar qualsevol pregunta sobre el seu ús, perquè no hi ha res vergonyós a parlar del nostre cicle.

    En tercer lloc, relaxa't. Tenint en compte que la copa sempre surt, no tinguis por de provar. Si no et convenç, serà una experiència més i el seu cost no és elevat. Però no et perdis l'oportunitat de millorar el teu cicle menstrual.

Publicitat
../ad-20/