Juny 2021
Publicitat

LA COPA MENSTRUAL: L'ALIADA MÉS SALUDABLE, BARATA I SOSTENIBLE PER AL TEU PERÍODE

Per Belleza Activa / AMIC. Equip H i A/T
L'enfortiment del feminisme en l'últim temps ha servit per a donar major visibilitat a moltes qüestions de l'univers de les dones, que han estat relegades, per tradició, a una bombolla de secretisme. Entre elles està la regla o menstruació, un tema tabú associat a molts prejudicis per als homes, però també per a moltes dones. En quantes ocasions hem acudit al bany per a canviar-nos el tampó o la compresa, amb el pudor de què algú ens descobreixi? A vegades, encara que tanquéssim el puny per a amagar-los bé, els colors de l'embolcall ens delataven. En l'actualitat es fan passos en ferm per a acabar amb aquests tabús que aconsegueixen avergonyir a dones per una cosa tan natural com és la regla. Unida a aquesta campanya de visibilització, ha aterrat una alternativa molt interessant als tampons i compreses: la copa menstrual. Avui la descobrim....

Els beneficis de la copa menstrual

La copa menstrual és un recipient reutilitzable, normalment de silicona hipoal·lergògena, que es col·loca en la vagina per a recollir el flux menstrual durant el període. Disponible en diferents materials i mides, la copa menstrual té una durabilitat de deu anys. A més, el seu disseny ergonòmic aconsegueix que s'adapti perfectament al cos, evitant fugides i fent molt fàcil el seu ús. La copa menstrual és una bona companya del període perquè és....

 • Saludable. Gràcies a la seva superfície de silicona hipoal·lergògena, la copa menstrual no causa reaccions de sensibilitat o al·lèrgia en la vagina. Els tampons, en canvi, sí que provoquen sequedat i poden suposar problemes greus de salut com la Síndrome del Xoc Tòxic (SST). Segons un estudi de Lily Cup ONE, un 57% de les joves revela haver sofert danys en el cos per la utilització de compreses i tampons.

  - Higiènica. La silicona mèdica, al no tenir porus, impedeix que la brutícia s'acumuli, i amb això prevé la mala olor.

  - Còmoda. A diferència de les compreses, les copes menstruals s'adapten amb facilitat als teus moviments naturals. A més, el mercat ofereix en l'actualitat una infinitat de models i de mesures perquè puguis optar per la més adequada per a tu.

  - Duradora. Amb la copa menstrual oblida't del temps! Si en el cas dels tampons el temps recomanat és de 8 hores (per a evitar tenir una infecció), en aquest cas pot estar fins a 12 hores.

  - Barata. Havent comprovat que tot són beneficis per al nostre cos, és el moment de pensar en la butxaca. Encara que en el projecte de Pedro Sánchez dels Pressupostos Generals de l'Estat es planteja reduir l'IVA de les compreses i tampons del 10% al 4% (considerant-los, COM SON, productes de primera necessitat), aquests articles d'higiene íntima continuaran sent molt més cars que una copa menstrual (que té 10 anys d'ús). És a dir, en dues o tres vegades de menstruació ja hauràs recuperat la inversió de la copa (en comparació amb el cost que suposa ara utilitzar tampons i compreses).

  - Ecològica. La copa menstrual és sostenible i completament respectuosa amb el medi ambient. Com es pot utilitzar el mateix recipient durant 10 anys, no genera residus. Com assenyala, l'estudi de Lily Cup ONE, cada any es rebutgen 20.000 milions de productes d'higiene íntima tradicionals, sense comptar els centenars d'anys necessaris per a la seva biodegradació. Dues dades: les compreses (sent el 90% de material plàstic) triguen 300 a desaparèixer, i els aplicadors de plàstic també requereixen segles per a la seva desaparició.

  Les nostres propostes...

  Lily Cup TM One, d'Intimina. Especialment dissenyada per a principiants, aquesta copa ultrasuau recull el flux menstrual (lleuger o abundant), respectant la flora vaginal sense causar sequedat. La seva forma de bombolla única té una mida petita. El seu preu: 21,21 €.

  De terres basques ve Naturcup Adolescentes, especialment indicada per a les primeres menstruacions (fins als 17 anys), sempre que no siguin mares ni tinguin relacions sexuals freqüents. El seu preu: 19,90 €.

  Seguim amb la proposta de la clínica Rozalén, que aposta clarament per les copes menstruals de http://www.ladycup.cl/" target="_blank" style="font: normal normal normal 11px/normal Verdana; background-color: transparent; color: rgb(51, 51, 51); font-weight: bold; text-decoration: none; ">Lady Cup. Estan disponibles en molts colors i amb bossetes decorades per a presentar d'una forma molt estètica una eina tan útil per a la higiene íntima com és la copa menstrual. El seu preu: 28,51 €.

  Enna Cycle d'Enna, és l'única copa menstrual que s'utilitza amb aplicador i una subjecció que fa molt fàcil la seva extracció de la vagina. Disponible en farmàcies.

Publicitat