Maig 2021
Publicitat
../ad-71/
ACONSEGUIR UN CABELL BONIC

ACONSEGUIR UN CABELL BONIC

Desemmascarem als seus pitjors enemics

Per belleza Activa / AMIC. Equip H i A/T
Tenir un cabell bonic no és gratuït, s'ha de treballar, i el pitjor de tot és que moltes vegades no som conscients que algunes coses que fem estan perjudicant la nostra cabellera. Per això, avui la nostra missió és desemmascarar a aquests enemics que fan que el teu cabell estigui trencadís, feble i aspre.

Freqüentment fem mal al nostre cabell sense voler, amb gestos diaris que el perjudiquen i dels quals no som conscients. També hi ha factors externs que alteren l'estructura dels fol·licles pilosos, empitjorant el seu estat. El doctor Horacio Foglia, director mèdic de la clínica especialitzada en salut capil·lar, Medical Hair, ens ajuda a identificar els factors que fan malbé el nostre cabell i ens mostra com podem protegir-lo.

Alerta amb l'alimentació
Una alimentació incorrecta debilita el cabell. La principal recomanació és seguir una dieta rica en verdures, fruites i llegums, que ajuda a mantenir en bon estat el cabell. També és important reduir el consum de greixos i sal que, disminueixen la qualitat del pèl fomentant que sigui feble i trencadís.

Compte amb la temperatura de l'aigua
Ja ho sabem, estem a l'hivern i l'aigua molt calenta a la dutxa és el que més ve de gust, però, l'alta temperatura de l'aigua fa que disminueixi la brillantor del cabell. El més adequat és rentar els cabells amb aigua tèbia perquè si la temperatura és massa calenta, pot provocar un excés de sèu que torna el pèl més gras. Per contra, realitzar el rentat amb aigua freda no eliminaria totalment el greix.

La recomanació del doctor és aclarir-se el cabell a una temperatura més baixa que el rentat, perquè afavoreix el tancament de les cutícules i, així, reflecteix més brillantor.

Ull amb les eines tèrmiques
Utilitzar en excés l'assecador o planxa resta qualitat al pèl. Utilitzar aquests elements tèrmics de forma continuada i a una temperatura molt elevada fa que el cabell pateixi, danyant l'arrel. La recomanació principal és utilitzar productes protectors tèrmics abans d'utilitzar assecadors, planxes o arrissadors i, si pot ser, utilitzar aquests estris de tant en tant i no diàriament.

Recollits tirants: només de tant en tant
Encara que pentinar una cabellera amb un recollit tirant pot resultar molt atractiu, aquest tipus de pentinats pot provocar el trencament de les fibres capil·lars. Pentinar el pèl de forma tirant i subjectar-lo amb forquetes o gomes que el tensen massa produeix la fracció del fol·licle i per tant el seu estrès i consegüent debilitament i caiguda. Per això, el millor és que, sempre que puguis, escullis pentinats menys rígids, i que subjectis el cabell amb gomes que no estrenyin massa el cabell.

En el cabell la hidratació també és fonamental
La manca d'hidratació quartera la cabellera. Si no es manté el pèl hidratat s'altera la capa hidrolipídica, de manera que el cabell es torna sec i aspre, perdent suavitat. I tu et preguntaràs, com es pot deshidratar el cabell? Doncs molt més fàcilment del que pots imaginar: utilitzant cosmètics capil·lars massa agressius, poc apropiats per al teu cabell o alcohòlics i amb les eines tèrmiques. També resseca teu cabell l'aire condicionat, el vent, les gorres... Utilitza condicionadors capil·lars després del rentat i, una vegada a la setmana, una bona mascareta.

Pren-te la vida amb filosofia
L'estrès provoca la caiguda de pèl de forma difusa durant un període determinat de temps. Aquesta pèrdua del cabell és deguda a una alteració en el cicle capil·lar que afecta els fol·licles pilosos que es troben en la fase de creixement o anàgena i que salten directament a la fase de caiguda o telògena. El doctor Foglia destaca que "l'organisme reacciona davant l'estrès i allibera corticoides, produint en el fol·licle pilós una estimulació glandulasebacea, que augmenta la producció de sèu i una disminució de la concentració d'oxigen intrafolicular, amb la seva conseqüent debilitament i posterior caiguda".

El sol també és enemic del teu cabell
Els raigs solars, i més específicament als UV, debiliten els fol.licles pilosos. Penetren a les cutícules i provoquen una deshidratació del cabell que modifica la seva pròpia estructura. Això sense oblidar que també altera el color del cabell.

SOS contaminació
La contaminació afecta el cabell tornant-lo sec i sense brillantor. La pol·lució disminueix la qualitat del pèl i provoca una descamació del cuir cabellut afavorint l'aparició de caspa. Les partícules contaminants produeixen un pitjor estat de la cutícula, ja que desordenen la seva estructura donant com a resultat un pèl trencadís. Els cabells grassos són els més perjudicats per aquesta alteració en l'atmosfera perquè s'embruten més fàcilment.

cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/