Maig 2021
Publicitat
../ad-71/
CUIDA'T: FER ESPORT PER SENTIR-TE BÉ, UNS CONSELLS

CUIDA'T: FER ESPORT PER SENTIR-TE BÉ, UNS CONSELLS

Per B.A./E.H./A.T.
Has sentit milions de vegades l'important que és l'activitat física per el cos i la salut. No obstant això, per molt que t'ho proposes i malgrat la teva "bona voluntat", sempre ho acabes deixant de costat. Potser pensis que és perquè no tens temps, o per avorriment, o perquè et fa mal aquí o allà quan entrenes. Però el que et passa en realitat és una altra cosa: no has trobat l'esport adequat per a tu. Aquí van uns quants consells per ajudar-te en la recerca del teu esport perfecte.

Abans, però, un apunt. A moltes persones, escoltar la paraula esport els fa venir cansament abans de començar. Quan parlo d'esport em refereixo a tota aquella activitat física que et faci sentir millor. Pot ser ballar, caminar, nedar i fins i tot posar-se en la posició de lotus i meditar. Pots dir-ho com vulguis, el veritablement important perquè sigui eficaç és que et vingui de gust. Com més activa estiguis, més ganes tindràs de seguir per aquest camí. I està demostrat que estaràs de millor humor. Necessites més motius?

Abans de començar
El primer que has de tenir clar és que la clau de l'èxit és la regularitat. No serveix de res que et "matis" un dia si després necessites un mes de descans. També has de controlar els temps. Tal com expliquen des de Sanitas, l'exercici físic es divideix en tres fases:
  1. Escalfament: cal dedicar, almenys, cinc minuts i l'objectiu és preparar el cos i prevenir lesions. És important mobilitzar els diferents grups musculars i articulacions de forma suau i amb un programa d'estiraments.
  2. El temps d'activitat: no hauria de ser inferior a 20-30 minuts, tot i que dependrà de la intensitat dels exercicis.
  3. Refredament: en acabar, cal tornar a estirar per reduir la intensitat del ritme cardíac i la freqüència respiratòria de forma progressiva, així com per evitar un refredament brusc dels músculs. Cal dedicar-li, almenys, cinc minuts més.
És recomanable que parlis amb un professional de l'esport per a definir els teus objectius i veure quines activitats t'ajudaran a aconseguir-los. Això és sobretot important si tens algun tipus de dolència física, per tenir clar quines activitats són apropiades i de quins has fugir. Per exemple, si pateixes de dolors d'esquena, el teu no serà córrer sobre terreny dur per molt bé que quedi a les pel.lícules!

Diverteix-te fent esport

Des d'una caminada a pas àgil per la platja o el bosc, fins al running o la bicicleta. L'exercici sempre és millor si és a l'aire lliure. Una estoneta que et dediques a tu, en el qual pots gaudir de la brisa i desconnectar del món.

Si la sensació de suar et desagrada, pots provar amb els esports d'aigua, com l'aquagym. La resistència de l'aigua posarà els músculs a to, però estaràs ben fresqueta tota l'estona, mentre et mous al ritme de la música. És molt divertit!

Seguint amb el moviment de malucs, les activitats de ball són molt agraïdes. Tant si és zumba, com dansa contemporània o balls de saló, se't passarà el temps volant.

Si vols millorar la tonificació i la resistència, prova amb ioga o amb pilates, les postures no deixen de sorprendre pels seus beneficis físics, mentals i emocionals. Són activitats perfectes per començar el dia, i agafar energies, o per acabar-lo, i relaxar-te després d'hores de treball.

També és molt bona idea buscar a una amiga, o a diverses, per realitzar les activitats. Així tindràs un motiu més per no abandonar i, al mateix temps, passaràs una bona estona. Per exemple, el pàdel atrau gent de totes les edats i és molt complet. Qui sap si acabaràs convertida en tota una campiona?

Segur que no se t'havia acudit

Hi ha molts altres esports que, tot i no ser tan coneguts, són molt divertits i eficaços. Potser entre ells estigui teu nou esport preferit. T'en proposem tres!

*Kangoo Jumps: el secret d'aquest esport està en els peus, ja que es realitza amb unes botes especials que tenen una sola amb efecte molla. Són les Kangoo Jumps, unes sabatilles de rebot que garanteixen el mínim impacte. Hi ha dues variants: a l'aire lliure, corrent o amb exercicis de gimnàstica, o en classes amb música en les que es realitzen coreografies. Tonifica cames, glutis i abdominals, a més d'ajudar-te a reduir pes. També et traurà un somriure!

*Pole dance: el ball en barra guanya adeptes. Hi ha diferents nivells i s'ensenyen tant trucs (postures fixes) com coreografies. És perfecte per a exercitar els braços, els abdominals i els músculs de les cames. A més, pujarà la teva autoestima.

*SUP Ioga: una divertida barreja entre el surf i el ioga. Es tracta de realitzar postures típiques del ioga sobre una taula, en l'aigua. A més d'aconseguir un cos més fort i tonificat, enforteixes aspectes importants com la coordinació i l'equilibri. T'ajudarà a desconnectar de l'estrès del dia i a posar-te moreneta, quan arribi el bon temps. També es pot realitzar amb exercicis de pilates i altres variants.


Petites rutines per estar en forma

A més de l'esport pròpiament dit, hi ha altres petits gestos que pots incloure en el teu dia a dia i que, en poc temps, et faran sentir més àgil. Cosetes que segurament et sonen com: utilitzar les escales en comptes de l'ascensor; realitzar a casa les activitats de neteja sense utilitzar electrodomèstics (per exemple, netejar amb escombra en comptes de amb aspirador); anar a peu als llocs sempre que sigui possible i fins i tot apuntar-se a la moda de la bici. 

cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/