Maig 2021
Publicitat
../ad-71/
ELS CANVIS D'IMATGE I LES NOSTRES EMOCIONS

ELS CANVIS D'IMATGE I LES NOSTRES EMOCIONS

Per Belleza Activa / AMIC. Equip H i A/T
Un canvi en el nostre tall o color de cabell influeix, definitivament, en el nostre estat d'ànim. Si ens agrada ens fa sentir feliços i poderoses, però si el resultat no és l'esperat... ens fa sentir insegures i de mal humor...

Però també sol passar que després d'una ruptura personal o professional, després d'un disgust, ens anem directament al saló de perruqueria per a canviar la nostra imatge. I és que quan ens trobem en aquesta tessitura de canvis, recorrem al nostr@ perruquer@ perquè ens ajudi a canviar la nostra vida a través de la nostra imatge. Els professionals del cabell esdevenen consellers, psicòlegs i drap de llàgrimes...

Més enllà de l'estudi de les faccions, la textura del cabell o el color de base, els estilistes es converteixen moltes vegades en consellers d'aquelles clientes que volen un canvi en les seves vides o que, un cop produït aquest canvi, busquen adaptar-se a la nova situació.

Carles Domínguez, membre de l'equip artístic de Toni & Guy Espanya, defineix el tall de cabell emocional com la necessitat d'anar a la perruqueria independentment del resultat final, "la funció principal és la satisfacció que obtenen la clienta en aconseguir un objectiu nou i veure més afavorida. Per a ella és important que la gent ho vegi i ho noti, que el canvi no passi desapercebut", explica.

Per l'estilista hi ha tres circumstàncies claus en la vida d'una dona que en ocasions requereixen d'una revisió de la imatge: abans o després de donar a llum, després d'una ruptura sentimental o davant un desafiament professional important.

Una proposta per a cada ocasió
Per a les dones que acaben de ser mares "funciona molt bé el long bob, una cabellera recta amb poques capes per sota de les espatlles. Afavoreix, és senzilla de mantenir i permet espaiar les visites a la perruqueria en un moment en què es disposa de poc temps", detalla Domínguez.

Si el que es produeix és una situació de crisi sentimental o separació les peticions, segons l'estilista, es centrarien més en el to del cabell que en el propi tall, "hi ha dones que decideixen fer-se rosses perquè la persona amb la qual estaven no els agradava el cabell clar. Altres vegades és al contrari, s'enfosqueixen el pèl si el que li agradava a la seva parella era el ros. Es tractaria de rebel·lar amb la seva anterior relació i buscar el seu nou lloc", explica.

Davant d'un nou desafiament professional no són poques les dones que opten per un tall més definit que denoti classe i cura per la pròpia imatge, "no es tracta de buscar un canvi que aporti més maduresa sinó de mostrar equilibri. En aquests casos es pot optar per una cabellera més curta i més sana que encaixi amb el nou rol que anem a exercir".

En altres situacions, com a casos puntuals d'estrès que deriven en una caiguda de cabell, Domínguez recomana mantenir el llarg de les capes per obtenir més volum i pujar la longitud de la cabellera. Si el que es pretén és marcar els angles de la cara, accentuar els pòmuls o dissimular certs senyals de l'edat una bona opció seria buscar un serrell que s'adapti a la clienta.

Abans de dur a terme qualsevol tipus de transformació Carles Domínguez recomana seure i estudiar cada cas de manera personalitzada per intentar esbrinar fins on estaria disposada a canviar la clienta, "quan algú busca un canvi normalment arriba amb una idea molt extrema, l'ideal és rebaixar aquestes aspiracions i buscar un punt intermedi. Crec que ajuda molt veure opcions amb imatges reals i ser molt conscient de què pot aconseguir-se i què no", afirma.

En la seva opinió un tall de cabells pot contribuir al fet que una persona adquireixi més seguretat en si mateixa i es senti més forta i poderosa "quan una dona porta un look més marcat o atrevit i es veu maca té més actitud. I això es trasllada a la resta de facetes de la seva vida".
cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat