Maig 2021
Publicitat
../ad-71/
L'ACNE, UNA AFECCIÓ DE LA PELL QUE AFECTA ADOLESCENTS I ADULTS

L'ACNE, UNA AFECCIÓ DE LA PELL QUE AFECTA ADOLESCENTS I ADULTS

Per Per B.A./E.H./A.T.
Fins a un 80% dels adolescents entre 12 i 20 anys sofreix d'acne en diferents graus. Una malaltia que no sols causa lesions en la pell, sinó també en la seva autoestima. No cal amagar la cara per això, però tampoc cal prendre-ho a la lleugera o pensar què passarà quan creixin, perquè l'acne també afecta a 4 dones de cada 10 entre 25 i 40 anys. Avui parlarem de l'acne en adolescents i adults.

L'acne més enllà de les imperfeccions visibles

Per a tractar les pells amb tendència acneica, sempre es dóna prioritat als grans i als punts negres visibles. Aquests són els que més es noten en el dia a dia. No obstant això, és sota la capa còrnia on es formen les imperfeccions que seran visibles en uns dies.

La formació dels grans segueix un procés per etapes. Abans de que el gra sigui visible, el fol·licle sebaci que l'alberga sofreix diverses modificacions. Alguns evolucionaran cap a un estat denominat 'micro barb', precursor de les imperfeccions posteriors. Les cèl·lules de la paret es multipliquen, contribuint a la formació d'un tap que bloquejarà la sortida del sèu, el qual es fa igualment més compacte.


I quan i has passat dels 25 anys... i fins i tot més!

Com et dèiem, 4 dones de cada 10 entre 25 i 40 anys estan afectades per l'acne. Aquesta afecció s'afegeix a les arrugues naixents i a la pèrdua de lluminositat. És impossible determinar un culpable. Es tracta del resultat de diversos factors associats com la genètica, l'estrès, les fluctuacions hormonals, el sol, alguns medicaments, la falta de somni, el tabac, la pol·lució, una alimentació massa rica en sucres...

El 70% de les dones adultes que sofreixen acne busquen camuflar les seves imperfeccions amb l'ajuda del maquillatge, un gest que pot augmentar la severitat de l'afecció.

cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat