Maig 2021
Publicitat
../ad-71/
La simbologia dels colors

La simbologia dels colors

La simbologia dels colors i les nostres emocions

Un aspecte de la vida com són colors, és més important del que pugui semblar. El color és tan sols una elaboració de la nostra ment i té un efecte profund en el nostre estat emocional, mental i físic. Exerceix una influència subliminal de la que no som conscients però que ens fa  reaccionar automàticament segons els que ens envolten. Els colors tenen el seu propi llenguatge i cada un està associat a una emoció o forma de pensament. A més, els colors no són com les paraules. Els colors mai no menteixen. Degut a que les seleccions de colors se fan de forma inconscient, la persona se mostra tal com és i no com creu ser o com voldria ser. Es per això que els colors tenen tanta importància en el camp de la psicologia. Hi ha proves, com ara el test de color de Max Lüscher que diagnostica l’estat psicofísic d’una persona, la seva capacitat per resistir l’estrés, per dur endavant una determinada funció i per comunicar-se.

La força dels colors no és un descobriment modern. A les civilitzacions més antigues ja tenien els seus simbolismes.

Algunes cultures les han conservat amb major o menor èxit.

A la cultura hindú, fins i tot els colors tenen potestat per sanar. D’aquesta manera, el sistema mèdic ayurveda asocia cada un dels set centres d’energia del nostre cos amb un color que pot ser el verd, el vermell, el groc, el taronja, el blau, l’indigo o el violeta. Les tradicions místiques sobre l’aura humana afirmen que aquesta se compon de capes lluminoses que ens envolten. Cada tonalitat representa una part del nostre cos. Per això, so alguna d’elles sembla atenuada o enfosquida vol dir que hi ha un desequilibri al nostre organisme.


Si se detecta una patologia, el sistema ayurveda empra un color específic per reequilibrar el mal que afecta a un centre d’energia concret, reforçant-lo.

Per exemple, el vermell se vincula amb el chakra base o arrel, les cames, augmentar la circulació sanguínia, la sexualitat… a la medicina xinesa el vermell en excés equival a la situació o condició yang.

El taronja és el chakra sacro, se considera especialment útil per fomentar l’alegria, és especialment emprat per casos de llarga convalecencia i la depressió.

Cada tonalitat representa una part del nostre cos. Per això, so alguna d’elles sembla atenuada o enfosquida vol dir que hi ha un desequilibri al nostre organisme.

Això dels colors pot jugar molt al teu favor. Coneixent-los pots aconseguir una major tranquil·litat, salut o ser fins i tot més atractiu o misteriós. Tu tries, nosaltres te donam algunes pautes…

Vermell S’associa a persones molt feineres, responsables, sentimentals i apassionades. Simbolitza la força, l’acció i es emprat amb freqüència per persones optimistes. Conjuntament amb el blau és el color preferit de la nostra cultura. Es un color que també té el seu aspecte negatiu. El vermell pot despertar l’ira, la frustració i el resentiment.


Taronja Es, com el vermell, un color vibrant que estimula la força vital a l’hora que és un color "sociable" que representa la alegria, la cordialitat, la sinceritat i l’amor al pròjim. Es el color més important per tractar la depresió, l’apatia o el cansanci doncs suggereix festa i alegria.

Groc Es un dels tres colors primaris i representa la sabiduria, la imaginació, l’alegria i la curiositat. Estimula la banda Ezquerra del cervell i, per tant està especialment indicat per als estudiants. Simbolitza l’estat d’alerta, la intel·lectualitat. Es el color que promou la llum del Sol, la joventut i l’alegria. Tot i Aixa, és un color que, en excésm por irritar mentalment. La vibració negativa del groc està asociadia als covards, el prejudici i el domini destructiu.


Verd Es el color de la natura. Simbolitza l’equilibri i l’armonia i ajuda a combatre l’estrés, la tensió, el nerviosisme i l’insomni. El verd relaxa la vista i tot el cos. Les persones que tenen el verd com a color favorit solen ser modestes, equilibrades i pacients. Se recomana a les persones hiperactives. En el seu vessant negatiu, indica gelosia, enveja i egoisme.

Blau Te un efecte refrescant, antisèptic i alleugereix el dolor. El blau relaciona a l’home amb la mar i el cel, representa la introspecció, l’espiritualitat i la pau. Ens connecta amb la calma i l’armonia i és perfecte per lluitar contra el cansament.

Violeta Estimula els nivells espiritual i mental i exerceix un efecte equilibrador. Es una mescla de blau i vermell i combina ambdós extrems: la vida, el foc, la força i l’acció amb la calma, la relaxació, la introversió i la reflexió. Ajuda a la meditació i estimules les aspiracions espirituals més elevades. Es el color de la recerca de la veritat. La necessitat del violeta implica una necessitat d’un canvi total en la vida.

Daurat Es el color de la protecció i fonamentalment enforteix l’autoconfiança. Simbolitza l’amor universal. El color daurat representa la bondat i la noblesa i és símbol de tresor i silenci.

Platejat Es el color de la transformació i els processos. Se pot combinar amb tots els altres colors i actua contra l’apatia. Es un color molt flexible que, en general, dona suport a la fortalesa dels altres colors.

Negre Es l’absència de color i dissipada l’energia, a l’hora que també és un color protector. Sota cap circumstància s’ha d’emprar en casos dedepressióó, cansament o ansietat. El negre és el color del misteri i d’allò inexplicable. Indica les profunditats  ocultes de l’ànima i els desitjos i necessitats reprimides. A nivell emocional, no aporta beneficis positius.

Blanc Conté tots els colors. Es el color més net que existeix i el més clar. Simbolitza també la joventut i la frescor. El blanc és també un color protector emprat com a símbol de puresa, senzillesa i representa la pau i tot allò més positiu.

cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/