Agost 2021
Publicitat
CUIDA'T: CENSURA EN TEMPS REAL AL VIDEOJOCS

CUIDA'T: CENSURA EN TEMPS REAL AL VIDEOJOCS

Per T.N./ A.T./ G.G.
Quan parlem de comunicació digital, sempre ens referim als mateixos canals. Xarxes socials i apps de missatgeria és el que ens ve al cap quan tractem aquest tema. Però també existeixen altres canals que amb assiduïtat oblidem: els xats dels videojocs.

Sense ànim a exagerar, és probable que aquest àmbit sigui un dels més prolífics en converses. De fet, és tal la quantitat d'informació que circula per aquests canals, que en múltiples ocasions s'ha descobert com grups terroristes tenien converses a través de videojocs.

Al mateix temps, gran part de l'extrema dreta, sobretot als Estats Units, s'organitza i comparteix les seves idees en aquests fòrums. Tot això fa que en moltes ocasions, les converses que es donen en xats de gamers (videojugadors) siguin del tot insofribles per la gran quantitat de comentaris sexistes o racistes.

És en aquest context que s'inscriu el nou desenvolupament d'Intel. L'empresa estatunidenca ha desenvolupat una aplicació anomenada Bleep que és capaç de detectar els comentaris tòxics en els xats de veu d'una partida en línia. L'empresa que ha creat aquesta eina juntament amb Spirit AI, va presentar aquest desenvolupament en l'esdeveniment Game Developers Conference (GDC) del passat 18 de març. En la seva presentació es va poder veure com Bleep era capaç de censurar alguns comentaris i advertir de l'ofensa d'altres.

Certament el desenvolupament pot ser un avanç per a aquelles persones que amb freqüència són discriminades en el món dels gamers. No obstant això, l'eina deixa lloc a una certa dubtes. És censura?
cuidat-problemes-dels-joves
../ad-37/
Publicitat
../ad-20/